16:15

Partille IF SC

Referat

Förlust efter dålig insats

Dags för match mot Partille på Gamlestadsvallen konstgräs(detta då förbundet flyttat matchen pga regnsjuk gräsplan).
Oerhört många spelare borta och nu var det upp till bevis om vi har en tillräckligt bred trupp.
Dino ställde sig i målet, Greg till vänster i en fyrbackslinje med Ali, Kevin och Rinman bredvid sig. På mitten Erik och John bakom Hoang. Axel till vänster i anfallet med Agge i mitten och Dennis till höger. På bänken hade vi Visar, Sebbe, Komal, Richard och Senad.

FÖRSTA HALVLEK
Matchen blåses igång och det dröjer inte länge innan Partille bjuds på ett inkast i höjd med straffområdet. Dom får tid att måtta in ett inlägg som är perfekt och Runklint nickar snyggt in 0-1!.
Ali skjuter en boll i röven på en Partillespelare så att en annan gubbe blir helt ensam med Dino och vi har 0-2!
Denna start skapar en osäkerhet bakåt som tyvärr håller i sig matchen igenom. Vi börjar dock ta tag i spelet nu och höjer tempot. Målchanser skapas främst genom Agge och Axel.
I minut 22 så drar Axel iväg ett skott mot bortre krysset, målvakten är där och Agge tacklar honom och vi tror att domaren dömer för frispark. Men domaren har sett att bollen är inne innan närkampen äger rum, 1-2!
Nu börjar vi spela betydligt bättre och 11 minuter senare så pressar Agge deras försvarare till ett misstag och spelar fram Axel som enkelt kan göra 2-2!
Vi är nära ett par gånger till men går till paus med oavgjort och känslan att det här bör lösa sig. Tyvärr vill Agge byta pga baksidan.

ANDRA HALVLEK
Vi börjar andra halvlek riktigt svagt. Inte mycket stämmer och John utgår skadad efter ca 10. Axel lyckas dock stressa deras mittback och tar sig förbi både honom och målvakten, 3-2! Axel upp i delad skytteligaledning i 6A och vi har vänt!
Normalt sett så får man en boost av detta, men vi fortsätter lika dåligt som vi har börjat andra halvlek. Två minuter efter andra målet så nickar Runklint in 3-3! Två minuter efter det nickar Runklint in 3-4!
5 minuter senare är det dags för Jensen att göra 3-5! På 9 minuter går vi från ledning till tvåmålsunderläge.
Trots 20 minuter kvar så känns matchen körd. Det finns varken kvalité eller ork att vända matchen.
Med kvarten kvar gör Jensen 3-6! Vi saknar vänsterback efter att Komal missat att meddela Richard att han skulle gå ner som vänsterback.
I minut 82 så får vi en frispark som Visar mycket snyggt skjuter i bortre, 4-6!
Tyvärr så lyckas vi inte etablera någon press det sista, särskilt inte då Axel har gått ut pga vadskada. Slut.

SAMMANFATTNING
En helt ok första halvlek följdes av den kanske sämsta halvlek vi har gjort någonsin. Endast andra halvlek mot Argo hemma försäsongen 2016 eller Hjuvik borta(andra halvlek) 2016 kan konkurrera.
Ganska enkelt att hitta förklaringen dock. Många lag har spelare borta till matcher. Men vi saknar 7-8 startspelare nästan varje match. Det är klart att det straffar sig till slut. Lite vikande träningsnärvaro på det så blir det såhär.
Vi får be om ursäkt till övriga lag i botten att vi inte bjöd till bättre.
Partille vinner välförtjänt. Men självklart så kan vi bättre, vilket vi visade mot Götaholm och Lekstorp.
Nu tar vi match för match och förhoppningsvis så kan vi göra livet surt för våra kvarvarande motståndare.

Matchens GaFFlar:

Axel - Gör 3 mål och skapar mycket på egen hand.

Agge- Krigar på som vanligt och skapar en del på det. Vi tappar efter att han går ut.

Visar- Gör jobbet när han kommer in och gör ett mål.